sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Kesä Könkämäenolla



Kesä on kääntynyt syksyyn ja syksy taittunut jo talveksi. Nyt takkatulen ääressä, kun ulkona on reilut parikymmentä pakkasta, on mukava muistella mennyttä kesää.

Päällimmäisenä kesästä jäi mieleen ihmeellinen lämpö. Kun vuosi kymmeniin ei ole tuommoista helleaaltoa ollut, jopa Könkämäenolla sai kunnon rusketus rajat.

Perhosteltua tuli tuolla joella reilut parikymmentä päivää yksin, yhdessä ja asiakkaitten kanssa.

Sateessa ja paahtavassa helteessä, vesi oli jopa niin lämmintä, että uskaltauduin uimaan. Minä, joka inhoan uimista kylmässä vedessä.


Välillä harreilla oli ihan älytön syönti ja joinain päivinä tuntui, että yhden harjuksen saaminen oli työ voitto.


Tämän kesän oma ennätys könkikseltä. Tosin jäi suurimmastani kolmesataa grammaa.



Tässäpä muutamia kuvia reippaista kalamiehistä, jotka uskaltautuivat minun matkaani. 

Pojat sai saaliiksi ahvenia ja harreja. 








Ollaan tällä kertaa jokiveneellä liikenteessä. 



Ehtii sitä käydä tutkimassa uusia pakkojakin. On tuo niin suunnaton joki, ettei kaikkia ottipaikkoja ole millään löydetty, vaikka se tienvarsijoki onkin.



 Ensin hurjastellaan koskessa, jonka jälkeen maistuu folio harri. Minun mielestäni yksi parhaimmasta murkinasta, mitä harjuksesta voi tehdä.



Tämä reissu oli erilainen. Käytiin laskemassa hurjempi koski alas yhdessä, ja sitten nämä tositoiminnan miehet jatkoivat matkaa kumivenellä omineen, sovittuun haku paikkaan. Päivä oli nätti ja taimenkin otti perhon.


 C&R
Kaikki näyttää niin hiljaiselta tyynenä iltana.



Herrasmies tyyliin. :)



Nämä perhomiehet ovat tulleet Englannista asti, viettivät ensin viikon tunturissa ja viimeisenä päivänä kävivät vielä Könkämäenolla kalassa.


Mieleenpainuva ryhmä Sveitsistä. Kävimme peräkkäisinä päivänä virtavesi paikoissa. Heidän intohimonsa kalastukseen oli unohtumaton.





He majoittuivat mukavasti Saivaaran mökissä ja kävimme päivämutkia kalassa. Nämä perhomiehet tulivat Itävällasta kalastamaan vain harjusta.





 Olipa meillä  Ladies Only reissukin. Mahtava yön yli reissu naisten kesken..Laskettiin koskea, ja  otetiin tuntumaa myös koskissa oleviin kiviin. Kalasteltiin, syötiin harria, otettiin rennosti ja majoituimme mukavasti. Lavvussa ja riippumatoissa. Ennen kaikkea nautittiin luonnosta.  Ensimmäinen naisten ryhmä kalassa, näitä saisi olla useampikin kesässä...












Kesä ja kausi lähenee loppuaan.















Ensi kesää jo haikaillen. On aika pistää vapa putkeen ja perhot rasiaan odottomaan. 






                                      Kiitos mukana olleille! Kireitä siimoja!


Nyt on aika virittää jo pilkkivavat iskuun....




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti